Top10Virustorjunta
Mainostajan julkaisu
Avast

Avast-arvostelu

8.8
Erittäin hyvä
Lausuntomme: "AV-Comparativesin neljästä testistä Avast ansaitsi kolme Advanced +- ja yhden Advanced-luokituksen. Avast on ehdottomasti 10 parhaan joukossa."
Hanki Avast - Suojaa tietokoneesi
Suojaa tietokoneesi viruksilta, hakkereilta ja verkkohyökkäyksiltä!
www.avast.com/fi

Yrityksen tausta

Avast on julkisesti noteerattu yhtiö, joka perustettiin vuonna 1988 Prahassa, Tšekissä. Sen perustajat ovat Eduard Kucera ja Pavel Baudiš. Yhtiön tytäryhtiöitä ovat AVG-teknologia ja HideMyAss! Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 1700 työntekijää.

Voitot ja palkinnot

Windows-tietoturvaohjelmistojensa osalta Avast saa edelleen palkintoja ja tunnustusta. Näihin kuuluu paras ilmainen virustorjuntaohjelmisto PCMag Editor's Choice -palkinto ja Advanced + -palkinto AV-Comparativesilta niiden Real-World Protection -testiluokassa. Se on myös saanut tunnustusta CNET: ltä olemalla heidän #1 ladatuin ohjelmistonsa.

Suojaustoiminnot

Kuten edellä mainittiin, Avast tarjoaa monipuolisen virustorjuntaohjelman. Tarvitsitpa suojaa PC: lle, Macille, Androidille, Apple-tuotteelle tai jopa Internet of Things laitteillesi , Avastilla on tietoturvapaketti juuri sinun tarpeisiisi. Ilmainen paketti on hyvin yksinkertainen vaihtoehto, joka tarjoaa sinulle ylivertaisen haittaohjelmien suojauksen, suojan Wi-Fi-verkon heikkoutta vastaan ja salasanakassakaapin, jossa säilyttää kaikkia salasanojasi turvallisesti.

Esimerkiksi AV-Test-instituutin tekemä testaus antaa tuloksia neljässä eri luokassa, joiden suurin mahdollinen kokonaispistemäärä on 18. Avast sai 17,5. Näin korkeat tulokset tai jopa vielä korkeammat, ovat Avast-virustorjunnan normi.

Haittaohjelmien ja tietojenkalastelusuojauksen osalta voit olla varma, että Avastilla on sinun parhaasi mielessaään. Koska tietojenkalastelusivustoja on runsaasti ja niitä on helppo luoda ja käynnistää, on välttämätöntä, että kaikilla laitteilla on jonkinasteinen suoja niitä vastaan. Jälleen Avast on saanut huipputuloksia tietojenkalasteluhyökkäyksiltä suojautumisesta. Eräässä hiljattain tehdyssä riippumattomassa testissä Avast esti erinomaiset 98 prosenttia testinäytteistä.

Lisäominaisuudet

Toisin kuin jotkut sen kilpailijoista, Avast ei tarjoa lapsilukko-ominaisuutta. Koska kaikki eivät kuitenkaan ole vanhempia, tämä ei ehkä ole kaupankäynnin katkaisija. Jos pidät Web-kameraa käynnissä tai jos laitteessasi on usein arkaluonteisia asiakirjoja, joita et enää tarvitse, saatat olla kiinnostunut joistakin ominaisuuksista, joita korkeammat versiot paketeista tarjoavat. Näihin kuuluu uusi ominaisuus, joka pysäyttää WebCam-vakoilun ja ominaisuuden, joka silppuaa pysyvästi arkaluonteisia tiedostoja tai asiakirjoja, joita sinulla on järjestelmässäsi, mutta joita et enää käytä. Huippuluokan paketti, Ultimate, sisältää myös VPN: n ja täysin varustetun salasananhallinnan. Tämä salasananhallinta on paljon muiden pakettien tarjoamaa salasananhallintaa parempi.

Helppokäyttöisyys ja suorituskyky

Asennus on nopeaa ja helppoa, ja käyttäjille selvitetään etukäteen miten Avast käsittelee tietojasi ja antaa sinulle mahdollisuuden jättää itsesi pois tietojen jaosta, jos näin haluat. Pääikkuna tai hallintapaneeli on hyvin sijoitettu ja helppo navigoida.

Suorituskyvyn ja ohjelmiston vaikutuksesta omaan järjestelmääsi käynnissä ollessaan, Avast on saanut erinomaiset arvosanat AV-Comparatives testeissä. Näiden testien mukaan useimmissa tapauksissa sillä ei ole merkittävää vaikutusta järjestelmääsi. Joitakin pieniä ongelmia löytyi, kun oli kyse sovellusten asentamisesta tai poistamisesta, sekä jonkin verran suorituskyvyn viivästymistä, kun virustorjunta on ensin asennettu ja käy läpi sen alkuskannauksen. Näitä kahta asiaa lukuun ottamatta Avastilla ei ole vaikutusta järjestelmäsi suorituskykyyn.

Asiakastuki

Avast tarjoaa valtavan tietopankin artikkeleita ja usein kysyttyjä kysymyksiä. Heillä on myös foorumi. Heillä näyttää olevan maksullinen puhelintuki ja voit myös lähettää sähköpostia pyytäen heitä ottamaan sinuun yhteyttä. Sinun täytyy kuitenkin täyttää täysi lomake vain saadaksesi apua. Ei kovinkaan käyttäjäystävällinen omasta mielestäni.

Yhteenveto

Huolimatta muutamasta edellä mainituista epäkohdasta, Avast tarjoaa vankan ohjelman. Voit olla varma, että olet suojattu haittaohjelmilta, tietojenkalastelulta (olettaen, että käytössäsi on premium-versio) ja monelta muulta. Avast on edelleenkin parempi valinta kuin monet muut palveluntarjoajat ja pystyy siihen vielä melko kohtuulliseen hintaan.

Viimekädessä äänestäisin sen puolesta!


Avast tuotteiden vertailu

FREE ANTIVIRUS
INTERNET SECURITY
PREMIER
ULTIMATE
Estä virukset ja muuta haittaohjelmat
Tarkista WLAN-suojauksen heikkoudet
Suojaa salasanasi
Vältä vääriä verkkosivustoja varmistaaksesi turvallisemman ostamisen
Käytä epäilyttäviä sovelluksia suojatusti
Estä hakkerit edistyneellä palomuurilla
Estä häiritsevä roskaposti ja tietojenkalastelusähköpostit*
Hanki parempi kiristysohjelmasuoja
Pysäytä vakoilu verkkokameralla
Silppua arkaluonteiset tiedostot pysyvästi
Päivitä sovellukset automaattisesti
Sisältää Avast Cleanup Premiumin
Sisältää Avast SecureLine VPN:n
Sisältää Avast Passwords Premiumin
Hanki Avast - Suojaa tietokoneesi
Suojaa tietokoneesi viruksilta, hakkereilta ja verkkohyökkäyksiltä!
www.avast.com/fi
Kirjoita arvio Avast
Jaa ajatuksesi auttaaksesi muita
Captcha
Avast käyttäjien arviot
  • “Hyvä tuote kannettavan tietokoneen suojaamiseen jne. Järjestelmän uudelleen käynnistäminen hidastuu pari minuuttia, mutta se toimii ongelmitta.“
  • “Nopea, täydellinen, mutkaton, 5 tähteä+ Helppo käsitellä ja käyttää.Täydellinen suorituskyky. “
  • “Olen käyttänyt Avastia hyvin pitkään ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen kaikissa tilanteissa.“
Hanki Avast - Suojaa tietokoneesi
Suojaa tietokoneesi viruksilta, hakkereilta ja verkkohyökkäyksiltä!
www.avast.com/fi